Wie zijn wij?

Vorig jaar kreeg Anais het idee om een jongerencafé op te gaan zetten in Zutphen. Zutphen is een stad die veel jongeren huisvest en over veel middelbare scholen beschikt, maar geen plek heeft voor jongeren om te zijn. Haar broer is samen met een aantal vrienden een aantal jaar geleden een soort ‘soos’ begonnen. Wekelijks kwamen ze samen om te koken, muziek te luisteren, spelletjes te spelen, te voetballen, films te kijken, instrumenten bespelen, etc… Maar hoe leuk zou het nou zijn om zo’n plek op te richten, maar dan openbaar?

Het idee werd gedeeld en al snel waren er andere enthousiastelingen. Wolfram, muzikant en sappelaar uit Zutphen, pakte het idee op en helpt mee om het idee waar te maken.

Vanwege Corona kregen we het idee om eerst een soort virtueel café te beginnen en via facebook en later youtube een aantal avonden te livestreamen. Jill werd gevraagd om samen de eerste livestream (een pubquiz) te presenteren en heeft ons team nooit meer verlaten. We hebben nog zeven livestreams gehad waaraan verschillende enthousiaste jongeren deelnamen, variërend van optredens, tot quizzen tot een debat.

Ons team bestaat uit een groep vrijwilligers uit omgeving Zutphen, voornamelijk jongeren die samen voor inspiratie en enthousiasme zorgen. Daarnaast hebben we vrienden en familie bij wie we regelmatig aankloppen en verscheidene mensen met wie we in gesprek zijn geweest.