Het Idee

Het idee is. 

Het idee is om een plek te creëren van jongeren voor jongeren, met als doelgroep tussen de 12 en 30 jaar, waar jongeren samen kunnen komen om te socialiseren.

De plek, een café waar iedereen welkom is, biedt mogelijkheden voor ateliers, projecten, muziek en kunst. De ruimte is gezellig en open, een plek waar je je thuis voelt, met muziekinstrumenten die bespeeld kunnen worden, spelletjes die gespeeld kunnen worden, boeken, dekens en huisdieren die welkom zijn.

De doelstelling van de sociëteit is om jongeren te verbinden, een plek te creëren waar iedereen thuis hoort en om maatschappelijk en ecologisch geëngageerd te raken.

Avonden kunnen gevuld worden met jam-sessies, colleges, komedie, undercovers, films, karaoke’s, quizzen, spelletjes, poëzie en literatuur.

Ondanks al haar scholen heeft Zutphen weinig locaties waar jongeren samen kunnen komen om te verbinden, dus zal dit een perfecte stad zijn voor dit idee.

Het café hoeft niet groot te zijn, maar moet wel naast de eetgelegenheid over een ruimte beschikken die gebruikt kan worden voor muziek en ateliers. Het moet toegankelijk zijn en een plek waar jongeren aan mee kunnen werken en hun eigen inspiratie kunnen gebruiken om de plek te verrijken.

Al zullen we dit niet groots uitdragen zal het eten grotendeels vegetarisch zijn en we zullen werken aan recycling en afvalvermindering. Het idee is om simpele gerechten te hebben die met een jongerenrekening betaalbaar zijn, zodat het voor iedereen mogelijk is om hier eten. 

Steve, we doen het samen